
CBD vaigu dekarboksülimine: kuidas see toimib?
|
|
Lugemisaeg 4 min
|
|
Lugemisaeg 4 min
SISU
Võib-olla olete kuulnud mõistet dekarboksülimine? Või tundub see sõna teile barbaarne? Ärge paanitsege, ma selgitan, miks see keemiline protsess on nii oluline teie tarbimise jaoks . CBD vaigust vaigust parimal võimalikul viisil. CBD vaigu dekarboksülimine ei hoia enam mingeid saladusi teie jaoks!
Oled CBD tarbija ja pole kunagi kuulnud seda sõna? Ärge muretsege, seda juhtub kogu aeg. Mama on siin, et seda kõike teile selgitada.
See on keemiline protsess, mis aktiveerib kanepis olevad kannabinoidid. Täpsemalt öeldes on taimes looduslikult esinevad kannabinoidid tegelikult happelisel kujul (kuigi seda tavaliselt ei täpsustata). Bioloogiliselt on need inaktiivsed molekulid, mis ei suhtle tõhusalt meie endokannabinoidsüsteemiga.
CBD asemel kasutatakse terminit CBDA (kannabidioolihape), kuigi lihtsuse huvides ütleme sageli CBD asemel CBDA, kui viidatakse kanepitaimes looduslikult esinevale kannabidioolile. Kuid tehniliselt on tegemist CBDA-ga.
Dekarboksülimine hõlmab molekuli kuumuse rakendamist ja karboksüülrühma (COOH) eemaldamist CBDA molekulidest, mis seejärel arenevad aktiivseks CBD-ks. CBDA-d kuumutatakse teatud temperatuuril kindlaksmääratud aja jooksul. Kuumuse mõjul vabaneb karboksüülrühm süsinikdioksiidi kujul.
Mis on dekarboksüülimise eesmärk? Milleks? Selle keemilise protsessi eesmärk on muuta CBDA CBD-ks, teisisõnu, muuta inaktiivne molekul aktiivseks.
Dekarboksülimine on vajalik, kui soovite CBD-d tarbida muul viisil kui aurustamise või põletamise teel (ei ole soovitatav), kui te teate, et kuidas teha CBD-lilleinfusioonilillede või toiduvalmistamisel või kui soovite kasutada CBD ekstraheerimist...
Dekarboksüülimine on CBD mõju seisukohalt oluline . Tänu sellele etapile saab CBD molekul tõhusamalt suhelda endokannabinoidsüsteemi retseptoritega, optimeerides CBD omadusi.
Teisisõnu, te tunnete rohkem CBD vaigu võimalikku mõju, kui see on dekarboksüülitud. CBD põletikuvastane, valuvaigistav, rahustav ja anksiolüütiline potentsiaal on sinu käsutuses!
Dekarboksülimine suurendab CBD biosaadavust. Seega on sama kõrge taseme saavutamiseks vaja vähem CBD-d.
Veelgi enam, te saate kasutada CBD-vaiku , mis on dekarboksüülitud, mitmel viisil CBD tarbimiseks: aurustamine, erinevad preparaadid (õlid, palsamid jne).
Dekarboksüülimise läbiviimiseks on mitu võimalust. Näitan teile, milliseid samme tuleb järgida, ja te näete, kui lihtne see on.
See on kõige levinum meetod, kasutades traditsioonilist ahju. Alustage ahju eelsoojendamisega 110 °C ja 120 °Cvahel. Olge ettevaatlik, liiga kõrge temperatuur võib lagundada terpeene ja kannabinoide.
Asetage vaigud ettevaatlikult küpsetuspaberile või ahjuvormi. Kui ahi on saavutanud õige temperatuuri, kuumutage vaikuumbes 30-40 minutit. Jälgige seda: selle värv võib veidi tumedamaks muutuda, kuid see ei tohi põleda. Laske vaigul enne kasutamist jahtuda.
See on kiire ja praktiline meetod väikeste koguste puhul. Kuid tuleb olla ettevaatlik, et vältida vaigu ülekuumenemist või isegi põletamist.
Asetage vaigud mikrolaineahjule sobivasse anumasse või klaasist või keraamilisest materjalist purki. Võimaluse korral kaanega, et säilitada lenduvad terpeenid. Kuumutage mikrolaineahju keskmisel võimsusel (umbes 500 vatti ), et kuumutada järk-järgult.
Jätkake samm-sammult: kuumutage vaiku 10-15 sekundiliste intervallidega, unustamata segada iga kuumutuskorra vahel. Kokkuvõttes võtab dekarboksülimine 1-2 minutit, sõltuvalt toote kogusest ja konsistentsist. See nõuab suuremat tähelepanu.
Pöörake tähelepanu tekstuurile ja maitsele. Nagu traditsioonilise ahju puhul, ei tohi vaigud põleda, vaid peaksid veidi tumedamaks muutuma. Laske sellel enne kasutamist jahtuda.
On veel üks alternatiiv: veevannitamine, mis on õrn, kuid tõhus meetod CBD aktiveerimiseks, kaitstes samal ajal terpeene ja kannabinoide.
Täitke kastrul või pada veega ja keetke (õrnalt). Vähendage kuumust, et vesi keeks (90-100 °C). Seejärel libistage hermeetiliselt suletud klaaspurk (mis sisaldab CBD° vaiku) vette. See peaks olema pooleldi vee all.
Purgi peaks jääma kuuma vette 1-2 tunniks. See soojendab vaiku õrnalt. Kontrollige, et purgi kaas oleks veidi lahti. Ja ärge unustage segada poole aja jooksul, et toode oleks ühtlane.
Pärast dekarboniseerimist olge muidugi ettevaatlik, kui võtate purgi veest välja, ja laske sellel jahtuda.